Een schilder brengt met een spaan stucwerk aan op een muur, illustrerend de mogelijkheid voor schilders om ook stucwerk uit te voeren.

Kan een Schilder Ook Stucen? Overzicht Vaardigheden

Kan een schilder stucen? Het is niet ongewoon dat schilders ook stucwerk uitvoeren naast hun schilderwerkzaamheden.

In deze blog onderzoeken we of een schilder ook stucwerk kan doen, de overwegingen die hierbij komen kijken, de benodigde vaardigheden en de mogelijkheden die dit biedt voor zowel schilders als klanten.

Zoek je een schilder die ook stuct? Maak dan gebruik van onze aanbieding.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Mogelijkheden voor Schilders om te Stucen

Dit zijn redenen waardoor schilders vaak besluiten om ook te leren stucen:

 1. Uitbreiding van Diensten:
  • Voor schilders kan het aanbieden van stucwerk als aanvullende dienst hun dienstenaanbod verbreden en hen onderscheiden van concurrenten. Dit kan leiden tot meer werk en kansen voor groei.
  • Onze schilders kunnen ook renovlies behang verwijderen.
 2. Efficiëntie voor Klanten:
  • Voor klanten kan het handig zijn om één vakman te hebben die zowel het schilderwerk als het stucwerk kan uitvoeren. Dit kan het proces vereenvoudigen en mogelijk kosten besparen.

Overwegingen voor Schilders

Dit zijn de punten waarom schilders ook graag willen stucen:

 1. Benodigde Vaardigheden:
  • Stucwerk vereist specifieke vaardigheden en kennis, waaronder het kunnen mengen en aanbrengen van stucmortel, het creëren van verschillende texturen en het gladmaken van oppervlakken. Schilders moeten bereid zijn om deze vaardigheden te leren of te ontwikkelen.
 2. Aanvullende Training en Certificering:
  • Schilders die ook stucwerk willen uitvoeren, kunnen baat hebben bij aanvullende training en certificering in stucwerktechnieken om kwalitatief hoogwaardig werk te leveren.

Voordelen voor Klanten

Dit zijn de voordelen voor klanten wanneer schilders ook stucen:

 1. Gemak:
  • Klanten kunnen profiteren van het gemak van het hebben van één vakman voor zowel het schilderwerk als het stucwerk, wat het coördineren van verschillende vaklieden kan verminderen.
 2. Consistentie:
  • Door één vakman in te huren voor zowel het schilderwerk als het stucwerk, kan consistentie worden gewaarborgd in de kwaliteit en afwerking van het eindresultaat.

Lees ook: Het Belang van Voorstrijk bij Stucen

Hoe kan het dat veel schilders ook stucen?

Hoewel het mogelijk is voor schilders om ook stucwerk uit te voeren, is het belangrijk om de benodigde vaardigheden en training te overwegen.

Voor zowel schilders als klanten kan het aanbieden van stucwerk als aanvullende dienst voordelen bieden, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat het werk wordt uitgevoerd door een vakman met de juiste expertise en kwalificaties.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven