Kosten voor 80 m2 Stucwerk: Berekeningen, Factoren en Tips

Het laten stucen van je muren en plafonds kan een aanzienlijke investering zijn, maar het resultaat kan de moeite waard zijn. Als je van plan bent om 80 vierkante meter stucwerk te laten aanbrengen, is het belangrijk om een goed begrip te hebben van de kosten die hiermee gemoeid zijn. In deze blog bespreken we de kosten voor 80 m2 stucwerk, factoren die deze kosten beïnvloeden en enkele handige tips om geld te besparen op je stucwerkproject.

Berekeningen voor de Kosten:

De kosten voor 80 m2 stucwerk kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 1. Type Stucwerk:
  • Het gekozen type stucwerk heeft een grote invloed op de kosten. Opties zoals glad pleisterwerk, spachtelputz, sierpleister of betonlook stucwerk hebben elk hun eigen prijsklasse.
 2. Arbeidskosten:
  • De kosten van arbeid zijn een belangrijk onderdeel van de totale kosten. Deze kosten variëren afhankelijk van de ervaring van de stukadoor, de complexiteit van het werk en de regionale tarieven.
 3. Voorbereiding van de Ondergrond:
  • Als de ondergrond moet worden gerepareerd, geëgaliseerd of voorbehandeld voordat het stucwerk kan worden aangebracht, kunnen de kosten hiervoor ook worden meegerekend.

Gemiddelde Kosten voor 80 m2 Stucwerk:

Hoewel de exacte kosten kunnen variëren, kun je over het algemeen rekening houden met een gemiddelde prijs per vierkante meter, variërend van €15 tot €50 of meer, afhankelijk van het type stucwerk en de kwaliteit van het vakmanschap. Voor 80 m2 stucwerk kunnen de totale kosten dus variëren van €1200 tot €4000 of meer.

Tips om Kosten te Beheersen:

 • Vergelijk offertes van verschillende stukadoors om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Overweeg om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het verwijderen van oud behang of het repareren van kleine scheuren, om tijd en geld te besparen.
 • Communiceer duidelijk met de stukadoor over je verwachtingen en budget, om onverwachte kosten te voorkomen.

Conclusie:

Het laten stucen van 80 m2 kan een aanzienlijke investering zijn, maar met de juiste planning en voorbereiding kun je de kosten beheersen en genieten van een prachtig afgewerkte ruimte. Door rekening te houden met de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten, kun je een weloverwogen beslissing nemen en een stucwerkproject starten dat binnen je budget past.

Scroll naar boven