Kosten voor het Compleet Stucen van een Huis: Berekeningen, Factoren en Tips

Het volledig laten stucen van een huis kan een ingrijpende, maar tegelijkertijd zeer bevredigende renovatie zijn. Het geeft niet alleen een frisse uitstraling aan je interieur, maar kan ook de waarde van je huis verhogen. In deze blog gaan we dieper in op de kosten die komen kijken bij het volledig stucen van een huis, welke factoren deze kosten beïnvloeden en enkele tips om de kosten onder controle te houden.

Berekeningen voor de Kosten:

De kosten voor het compleet stucen van een huis zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 1. Oppervlakte van de Muren en Plafonds:
  • Het totale oppervlakte dat gestuct moet worden, is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten. Hoe groter het oppervlakte, hoe hoger de kosten over het algemeen zullen zijn.
 2. Type Stucwerk:
  • Het gekozen type stucwerk heeft een grote invloed op de kosten. Opties zoals glad pleisterwerk, spachtelputz, sierpleister of betonlook stucwerk hebben elk hun eigen prijsklasse.
 3. Staat van de Ondergrond:
  • Als de ondergrond in slechte staat verkeert en veel voorbereidend werk vereist, zoals het repareren van scheuren of het verwijderen van oud stucwerk, kunnen de kosten hoger uitvallen.
 4. Arbeidskosten:
  • De kosten van arbeid variëren sterk afhankelijk van factoren zoals de locatie, de ervaring van de stukadoor en de complexiteit van het project.

Gemiddelde Kosten voor Compleet Stucen van een Huis:

Het is moeilijk om een exacte prijs te noemen voor het compleet stucen van een huis, omdat dit sterk kan variëren afhankelijk van de genoemde factoren en de specifieke wensen van de klant. Als vuistregel kun je echter rekening houden met een gemiddelde prijs per vierkante meter, variërend van €15 tot €50 of meer, afhankelijk van de gekozen stucsoort en de kwaliteit van het vakmanschap.

Tips om Kosten te Beheersen:

 • Vergelijk offertes van verschillende stukadoors om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Overweeg om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het verwijderen van oud behang of het repareren van kleine scheuren, om tijd en geld te besparen.
 • Communiceer duidelijk met de stukadoor over je verwachtingen en budget, om onverwachte kosten te voorkomen.

Conclusie:

Het compleet stucen van een huis kan een waardevolle investering zijn voor een prachtige en duurzame afwerking van je interieur. Door rekening te houden met de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten, en door slimme keuzes te maken, kun je de kosten van je stucwerkproject beheersen en genieten van een prachtig afgewerkte ruimte.

Scroll naar boven