Een persoon schildert met een roller een muur na het stucen, illustrerend het schilderproces na het aanbrengen van stucwerk.

Sauzen na Stucen: Belangrijke Stappen en Kosten

Het sauzen van een muur na het stucen is de laatste stap om je interieur een prachtige afwerking te geven. Ontdek de voordelen.

In deze blog bespreken we de belangrijke stappen, nuttige tips en belangrijke overwegingen om rekening mee te houden bij het sauzen na het stucen van je muren.

Wil je na stucen ook sauzen? Maak dan gebruik van onze aanbieding!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Belangrijke Stappen voor Sauzen na Stucen

Dit stappenplan is ideaal wanneer je gestucte wanden wilt schilderen:

 1. Voorbereiding van de Ondergrond:
  • Zorg ervoor dat de gestucte muur volledig droog en uitgehard is voordat je begint met schilderen. Reinig de muur grondig om stof, vuil en eventuele behangresten, voorstrijk of primer te verwijderen.
 2. Primer Aanbrengen:
  • Breng een primer aan op de gestucte muur om de hechting van de verf te verbeteren en om een egale ondergrond te creëren. Kies een primer die geschikt is voor de ondergrond en het type verf dat je gaat gebruiken.
 3. Kleurkeuze en Verfselectie:
  • Kies de gewenste kleur en het type verf voor je muur. Overweeg factoren zoals de gewenste afwerking, de ruimte en de lichtinval bij het selecteren van de juiste verf.
 4. Schildertechniek:
  • Gebruik een hoogwaardige verfroller of kwast en breng de verf gelijkmatig aan op de muur. Werk in overlappende verticale banen en vermijd te veel druk om druipers en strepen te voorkomen.

Tips voor het Beste Resultaat met Verf

Volg deze tips om voor een strakke afwerking:

 • Laat de primer en verf voldoende drogen tussen elke laag door. Volg de instructies op de verpakking van de verf voor de aanbevolen droogtijd.
 • Breng indien nodig meerdere lagen verf aan voor een optimale dekking en een egale afwerking.
 • Gebruik afplaktape om randen en hoeken af te plakken voor een strakke en professionele afwerking.

Overwegingen bij het Sauzen na Stucen

Dit zijn belangrijke factoren om te overwegen bij het sauzen van gestucte wanden:

 • Houd rekening met de lichtinval in de ruimte bij het kiezen van de verfkleur, omdat deze van invloed kan zijn op hoe de kleur eruitziet op de muur.
 • Overweeg het gebruik van verf met een matte, zijdeglans of glanzende afwerking, afhankelijk van de gewenste uitstraling en de functionaliteit van de ruimte.

Ontdek de voordelen van Gipsplaten Stucen

Wat kost sauzen na stucen?

Het schilderen van een muur na het stucen is de finishing touch die je interieur transformeert.

Door de juiste voorbereiding, verfselectie en schildertechnieken toe te passen, kun je een prachtige en duurzame afwerking bereiken die je interieur naar een hoger niveau tilt.

Onze schilders kunnen je wanden stucen en sauzen vanaf €25 per vierkante meter!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven