Een stukadoor brengt stucwerk aan op een muur, met gereedschap en materialen in de buurt, illustrerend de kosten van stucen van 100 m2.

Kosten van 100 m2 Stucwerk: Gemiddelde Prijzen

Wat zijn de gemiddelde kosten van 100 m2 stucwerk? Ons team vraagt per vierkante meter 17 euro. Dit is inclusief het materiaal!

Het laten stucen van 100 vierkante meter wandoppervlak is een belangrijke investering voor het verbeteren van het interieur van een woning.

Echter, voordat je aan een dergelijk project begint, is het cruciaal om een goed begrip te hebben van de kosten die hiermee gepaard gaan.

In deze blog bespreken we de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van het stucen van 100 m2, hoe je deze kosten kunt berekenen, en enkele handige tips om geld te besparen op je project.

Wil je besparen op 100 vierkante meter stucwerk? Maak dan gebruik van onze actie!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Factoren die de Kosten van Stucwerk Beïnvloeden

Er zijn meerdere factoren die de prijs van stucwerk bepalen:

 1. Type Stucwerk:
 2. Staat van de Ondergrond:
  • De staat van de ondergrond waarop het stucwerk wordt aangebracht kan ook de kosten beïnvloeden. Als de wanden in slechte staat verkeren en veel voorbereidend werk vereisen, zoals het repareren van scheuren of het verwijderen van oud stucwerk, kunnen de kosten hoger uitvallen.
 3. Arbeidskosten:
  • De kosten van arbeid variëren sterk afhankelijk van factoren zoals de locatie, de ervaring van de stukadoor en de complexiteit van het project.
 4. Extra Materialen:
  • Naast het stucmateriaal zelf kunnen er extra materialen nodig zijn, zoals primer, voorstrijk, hoekprofielen en afwerkingsmaterialen, die de totale kosten kunnen verhogen.

Berekeningen van de Kosten bij 100 vierkante meter

Om de geschatte kosten van het stucen van 100 m2 te berekenen, volg je deze stappen:

 1. Bepaal het Type Stucwerk:
  • Beslis welk type stucwerk je wilt laten aanbrengen en informeer bij verschillende stukadoors naar de kosten per m2 voor dit specifieke type stucwerk.
 2. Vraag Offertes Aan:
  • Vraag offertes aan bij verschillende stukadoors voor het stucen van 100 m2, rekening houdend met de gekozen opties voor stucwerk en eventuele bijkomende kosten. Vraag ook meteen een renovlies offerte aan.
 3. Vergelijk Offertes:
  • Vergelijk de ontvangen offertes om een goed beeld te krijgen van de geschatte totale kosten voor het stucen van 100 m2, inclusief arbeid en materialen.

Besparingstips voor 100 m2 stucen:

 • Vergelijk offertes van verschillende stukadoors om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Overweeg om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het verwijderen van oud stucwerk of het repareren van kleine scheuren, om kosten te besparen op arbeid.
 • Vraag naar mogelijke kortingen of acties bij stukadoors om geld te besparen op het totale project.

Aanvullende informatie: Kosten van 50 m2 Stucwerk

Wat kost 100 m2 stucwerk?

Het laten stucen van 100 m2 wandoppervlak is een investering die kan bijdragen aan de esthetiek en waarde van je woning. Gemiddeld betaal je 17 euro per vierkante meter.

Door de kosten zorgvuldig te berekenen, offertes te vergelijken en mogelijke besparingen te identificeren, kun je een realistisch budget opstellen voor je project en genieten van een professionele afwerking van je interieur.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven