Een stukadoor werkt aan het aanbrengen van stucwerk op een muur, met gereedschap en materialen in de buurt, illustrerend de kosten van het stucen van 50 m2.

Kosten van 50 m2 Stucwerk: Gemiddelde Prijzen

Het stucen van 50 vierkante meter wandoppervlak is een belangrijke stap bij een renovatie. De gemiddelde kosten zijn €17 per m2.

Voordat je aan een dergelijk project begint, is het echter belangrijk om een goed begrip te hebben van de kosten die hiermee gepaard gaan.

In deze blog bespreken we de verschillende factoren die van invloed zijn op de kosten van het stucen van 50 m2, hoe je deze kosten kunt berekenen, en enkele handige tips om geld te besparen op je project.

Wil je goedkoop 50 m2 laten stucen? Maak dan gebruik van onze aanbieding.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Factoren die de Kosten van 50 m2 Stucen Beïnvloeden:

 1. Type Stucwerk:
  • Het gekozen type stucwerk heeft een grote invloed op de kosten. Opties zoals glad pleisterwerk, spachtelputz, sierpleister of betonlook stucwerk hebben elk hun eigen prijsklasse.
 2. Staat van de Ondergrond:
  • De staat van de ondergrond waarop het stucwerk wordt aangebracht kan ook de kosten beïnvloeden. Als de wanden in slechte staat verkeren en veel voorbereidend werk vereisen, kunnen de kosten hoger uitvallen.
  • Wanneer je ondergrond niet goed is kun je niet behangen met renovlies behang 150 gram of glasvliesbehang 150 gram.
 3. Arbeidskosten:
  • De kosten van arbeid variëren sterk afhankelijk van factoren zoals de locatie, de ervaring van de stukadoor en de complexiteit van het project.
 4. Extra Materialen:
  • Naast het stucmateriaal zelf kunnen er extra materialen nodig zijn, zoals primer, voorstrijk, hoekprofielen en afwerkingsmaterialen, die de totale kosten kunnen verhogen. Denk aan het gebruik van glad vliesbehang of goedkoop scanbehang.

Berekeningen van Stuc Kosten bij 50 vierkante meter

Om de geschatte kosten van het stucen van 50 m2 te berekenen, volg je deze stappen:

 1. Bepaal het Type Stucwerk:
  • Beslis welk type stucwerk je wilt laten aanbrengen en informeer bij verschillende stukadoors naar de kosten per m2 voor dit specifieke type stucwerk.
 2. Vraag Offertes Aan:
  • Vraag offertes aan bij verschillende stukadoors voor het stucen van 50 m2, rekening houdend met de gekozen opties voor stucwerk en eventuele bijkomende kosten.
 3. Vergelijk Offertes:
  • Vergelijk de ontvangen offertes om een goed beeld te krijgen van de geschatte totale kosten voor het stucen van 50 m2, inclusief arbeid en materialen.

Besparingstips voor stucwerk

 • Vergelijk offertes van verschillende stukadoors om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Overweeg om zelf voorbereidend werk te doen, zoals het verwijderen van oud stucwerk of het repareren van kleine scheuren, om kosten te besparen op arbeid.
 • Vraag naar mogelijke kortingen of acties bij stukadoors om geld te besparen op het totale project.

Aanvullende informatie: Hoeveel M2 Kun Je Stucen met 25 kg

Wat kost 50 m2 stucwerk?

Het laten stucen van 50 m2 wandoppervlak is een investering die kan bijdragen aan de esthetiek en waarde van je woning.

Door de kosten zorgvuldig te berekenen, offertes te vergelijken en mogelijke besparingen te identificeren, kun je een realistisch budget opstellen voor je project en genieten van een professionele afwerking van je interieur.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven